Portada » Notícies » Chema Gracia

Chema Gracia

Comença la professió al món de la publicitat, realitzant tasques de dissenyador, creatiu i dibuixant de storyboards, treball realitzat des de mitjans fins a finals dels noranta, a Madrid, des de les agències de publicitat Tapsa, Publicís i Yellowhammer Balades, entre d'altres.

Com a il·lustrador, i amb més de trenta llibres il·lustrats, ha treballat per a les editorials Anaya, SM i Santillana, en projectes d'educació infantil (Primària, ESO, Idiomes, etc.) i de literatura infantil i juvenil (El Barco de Vapor, Sopa de Llibres, etc.) i per a altres editorials de narrativa adulta.

Com a autor complet; “VEO, VEO” (Anaya) i la col·lecció “LOS POLLITOS” (Anaya).

Per a premsa i revistes, destaca la seva col·laboració mensual durant tres anys a la publicació musical Rolling Stone, a la seva versió espanyola, a la secció “Correspondències i cartes d'amor”.

Guionista i dibuixant d'historietes, l'any 2000 va ser nominat autor revelació al Saló del Còmic de Barcelona. Ha col·laborat amb multitud de publicacions i editorials de còmics; Monogràfic, La Comictiva, Col·lecció Flor d'un dia (Undercomic), Col·lecció Rara Avis (Subterfuge), Col·lecció Piscolabis (La Factoria d'Idees), Cretino, El Manglar (Dibbuks), MisterK (El Dijous), Dues Veces Breu (Adriana Editorial ), Interzona, Amaníac, Mortland, La caixa verda (Autsaiders comics), Formigues, La Resistència (Dibbuks), etc.

A més de les seves pròpies històries, des del 1998 ha col·laborat amb altres autors en el desenvolupament de projectes i obres concretes, amb l'escriptor, i també crític de cinema, Borja Crespo a "Curtcontes"  (Astiberri), amb Alejandro Romero (Dos Veces Breve i Cthulhu), amb Enrique Bonet (Universitat de Granada) i amb El Torres (Cthulhu).

Durant els seus més de vint-i-cinc anys de professió, i en paral·lel al treball regular com a il·lustrador i dissenyador, Chema García ha participat en tota mena de projectes artístics; cursos, xerrades, direcció d'art, exposicions, teatre, cinema (El Gran Vázquez, d'Óscar Aibar, 2009) i cinema d'animació (Buñuel al Laberint de les Tortugues).

A Editorial Sentir és l'il·lustrador dels dos primers contes de la col·lecció Neuricuentos.

Les seves publicacions