Portada » Notícies » Loretta Zaira

Loretta Zaira

Psicòloga clínica-psicoterapeuta, col·legiada número M-08623. Exerceix teràpia amb nens i, especialment, amb adolescents i famílies. Va fundar l'Equip de Psicologia i Psicoteràpia UmayQuipa (bufant l'Amor) a Lima (1977) i UmayQuipa ae a Madrid (1996). És directora de l'Equip d'UmayQuipa i especialista en adopcions, acolliment permanent i acolliment familiar.

Loretta és la mare d'Antonio ia UmayQuipa treballa amb Horatio, el seu sabueso espanyol adoptat, ajudant i facilitador terapèutic. És supervisora ​​en grups per a tractaments de nens, adolescents i adults sota un enfocament gestàltic i “UmayQuipeño”.

Col·labora amb centres formant terapeutes i professionals de tot Espanya, Perú, Colòmbia, Mèxic i Costa Rica. És membre honorari de CGP (Centre Gestàltic del Perú), membre de l'AETG (Associació Espanyola de Teràpia Gestalt), d'AEPPIA (Associació Espanyola de Teràpia Psicoanalítica) i de l'Associació AEHPI (Associació Espanyola de Psicoteràpia Humanista Integrativa).

Ha realitzat diversos tallers i seminaris de formació i creixement personal:

  • La seducció
  • La Geisha i el príncep blau
  • Els mites dispars (sobre els rols masculins)
  • Trobant les deesses (mitologia femenina)

Dirigeix ​​la col·lecció AMAE de l'Editorial Desclée de Brouwer i és autora del Manual de Teràpia gestàltica Infantil, Cartes a Pere (manual per a un terapeuta que comença), Manual de Teràpia Gestàltica aplicada als adolescents, L'Espai Comú: Noves aportacions a la teràpia de Gestàltica de Nens i adolescents.

Ha escrit el pròleg dels llibres Finestres cap als nostres nens de Violet Oaklander, Editorial Quatre Vents; Tot nen ve amb un pa sota el braç de José Luis Gonzalo, Editorial Desclée de Brouwer; L'Adopció. Un camí d'anada i tornada d'Alfonso Colodrón, Editorial Desclée de Brouwer.

A l'editorial Gema García col·labora amb el llibre Ser Pares gestàltics i ha escrit a diaris i revistes de divulgació popular, ia revistes especialitzades com Geriátika, Clínica i Anàlisi Grupal revista de Quipú (La Confusió de ser un Terapeuta Gestàltic), Revista monogràfica Infanto-Juvenil de l'Associació de Teràpia Gestàltica, Revista de Psiquiatria i Psicologia Humanista.

 A Editorial Sentir ha escrit El viatge del cordó de plata. Conte per entendre l'adopció, l'acolliment permanent i l'acolliment familiar.

Les seves publicacions