Portada » Notícies » Margarita García

Margarita García

Psicòloga clínica, col·legiada número M-10591, especialitzada en Comunicació, Autoestima, Infància i Abús Sexual Infantil.

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Salamanca, s'ha format a:

  • Psicoanàlisi amb Victòria Muñoz.
  • Teràpia Gestalt amb Francisco Peñarrubia i Ángeles Muñoz.
  • AT amb Claudio Naranjo.
  • Bioenergètica Evolutiva amb Pilar Martín. Teràpia Reichiana.
  • Rebirthing a International Inspiration University Leonard Orr.
  • Hipnosi Clínica Reparadora amb Armando Scharovsky.
  • Constel·lacions Familiars amb Bert Hellinger i Joan Garriga.
  • Naturopatia amb Jose Manuel Fernández Bousoño.
  • Massatge Terapèutic, Sensitiu, Quiromassatge, etc. Més de 20 cursos a diferents escoles. Creadora del massatge Psicosensitiu.

El 1988 va fundar el Centre Hara de Teràpies Psicocorporals, un dels primers a Madrid que va començar a treballar en activitats relacionades amb el creixement personal i l'autoconeixement. Aquest centre es va perfilar com una de les institucions amb més prestigi i va destacar com a pionera a la feina amb el nen interior a Espanya.

El 2007, després de percebre un alt percentatge de pacients a la seva consulta que havien patit abusos sexuals a la infància i després de 15 anys treballant amb aquesta temàtica, va fundar ASPÀSI, Associació per a la Sanació i Prevenció dels Abusos Sexuals a la Infància. Allà Margarita es dedica a la conscienciació social i la formació i promou la protecció dels drets dels infants.

Exerceix com a psicòloga i terapeuta en sessions individuals i imparteix una gran varietat de tallers i conferències tant al centre com a centres d'educació i ensenyament, associacions, universitats, etc. a professors, metges i tota mena de públic. Entre ells: Infantil Interior, Escola de Pares, Comunicació, Autoestima, Parella, Relaxació i Massatge. Així mateix, imparteix cursos sobre Detecció i Prevenció de l'Abús Sexual Infantil a diverses universitats espanyoles, centres de salut, hospitals, col·legis de primària i secundària, centres de formació professional, etc.

Intervé i col·labora des de fa més de 25 anys a televisió, ràdio, revistes i diaris com a psicòloga experta en comunicació, autoestima, afectivitat, etc. Psicòloga de referència en casos d'abús sexual infantil per a informatius i programes de televisió pública i privada.

Autora de “Senyals d'alerta del maltractament infantil” a la Guia Pràctica del Bon Tracte al Nen i col·laboradora a l'informe de Save the Children, "La justícia espanyola davant l'abús sexual infantil a l'entorn familiar".

A Editorial Sentir ha escrit De quin color són els teus secrets? Conte per promoure l'expressió emocional a la infància, prevenir l'abús sexual i abordar-lo de manera natural.

Les seves publicacions