Portada » Notícies » Olga Barroso

Olga Barroso

Psicòloga experta en violència de gènere, amb una àmplia trajectòria a l'atenció directa a dones i menors supervivents de violència masclista. Durant 13 anys, ha coordinat diferents recursos especialitzats en violència de gènere de l'Ajuntament de Madrid i la Comunitat de Madrid. L'últim centre on ha desenvolupat la seva feina ha estat la Unitat d'Atenció a adolescents víctimes de violència de gènere del programa “No te Cortes” de la Comunitat de Madrid. Experta en afecció i trauma a la infància, també compta amb experiència en intervenció amb menors en contextos d'exclusió i menors que han patit experiències traumàtiques a la seva infància. 

Des de fa més de 10 anys és formadora per a diferents entitats, com el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Madrid, on és coordinadora i docent de l'Expert d'Intervenció Psicològica amb Víctimes de Violència de Gènere (fins a la data 7 edicions), del Curs Online Contes i Metàfores per utilitzar a Teràpia, i del curs Teoria de l'Apegament i Trauma, Tècniques i Aplicacions en Psicoteràpia.

Actualment desenvolupa el seu treball a Ikigai Psicología, centre especialitzat en intervenció psicològica des de la teoria de l'Apego i del Trauma. A més, és coautora del llibre Educació Emocional i Aferrament.

A Editorial Sentir ha escrit Cuentos per al desenvolupament emocional des de la teoria de l'aferrament (publicació: juliol de 2019); i Els ocells arc de Sant Martí. Conte per prevenir la violència de gènere a la infància i promoure la igualtat entre nens i nenes (publicació: juliol de 2019).

Les seves publicacions