Portada » Notícies » Els millors llibres per fer front a l'estiu

Els millors llibres per fer front a l'estiu

Comença una de les èpoques més esperades per als més petits (i no pas tan petits): l'estiu. Però molts adults vam començar a preguntar-nos com omplir totes aquestes hores de col·legi durant les vacances sense que caiguin en l'excessiu ús de la tecnologia o mals hàbits, i gaudeixin de l'estiu, juguin, però ho segueixin fent de manera educativa.
Notícies

No se'ns acudeix millor forma per tot això que a través dels contes.

Per què llegir durant les vacances?

Entre altres beneficis, des de Sentir recomanem la lectura als nens i nenes durant l'estiu perquè…

 • No perden l?hàbit i el costum. Si durant la resta de l'any els nens estan acostumats a llegir, no ha de ser l'estiu una època en què deixin de fer-ho. D'aquesta manera no perdran el costum i s'adaptaran quan arribi la tornada a l'escola al setembre.
 • Es diverteixen i passen temps de qualitat. A més de ser educatius i aportar beneficis de comprensió i vocabulari, els contes poden aportar una estona molt entretinguda al petit lector.
 • Desenvolupen la seva creativitat i imaginació. Els contes són una de les principals eines per desenvolupar la imaginació i creativitat de què gaudeixen els nens i nenes. Contes com “Què serà aquest rectangle?” fomenten aquestes habilitats de manera divertida.
 • Fomenten la intel·ligència emocional. És important que els més petits comencin a treballar la intel·ligència emocional des d'edats primerenques, consistent a reconèixer, gestionar i controlar les seves emocions. Els contes poden ser l'instrument perfecte per desenvolupar, estimular i crear habilitat relacionades amb les competències emocionals tan importants en l'etapa d'infantesa i de primera adolescència. Ja existeixen contes específics amb aquesta temàtica de fons com podrem veure a continuació.

LLIBRES RECOMANATS PER AQUEST ESTIU PER SENTIR

Des dels matins a casa fins a la maleta per a les vacances, aquests llibres de Sentir seran tu aliat i el dels teus petits pels mesos d'estiu.

 • Què serà aquest rectangle?: El conte perfecte per estimular la imaginació i creativitat en nens a partir de 4 anys i primers lectors escrit per Carolina Laguna, neuropsicòloga especialitzada en Altes Capacitats.
 • Col·lecció NeuroaventuresJocs i diversió. Una col·lecció de llibrejocs amb què a més de divertir-se, els petits lectors treballen les habilitats cognitives com el control d'impulsos amb Missió Futur, la Atenció amb Missió Detectius o el desenvolupament de capacitats motrius amb Missió Olímpica. A través de diferents proves, reptes i endevinalles que els lectors hauran d'anar superant desenvoluparan les seves capacitats.
 • Quan ens assemblem?: Si volem que els nens i nenes gaudeixin d'un conte educatiu i inclusiu, aquest és l'adequat. “Quant ens semblem?” és el nou Neuricuento per entendre i promoure el bon tracte envers les persones dins de l'espectre autista. Escrit per dos psicòlegs experts en espectre autista i dirigit a nens i nenes de 4 a 8 anys aproximadament.
 • Coneix Alegria: El nou conte dirigit als més petits de 2 a 6 anys escrit per Rafa Guerrero, psicòleg infantil especialista en intel·ligència emocional. A través d'aquest conte i de la col·lecció Plantànimals es treballa la intel·ligència emocional i la gestió de les diferents emocions a la infància.
 • El diari de LolaL'ús de les noves tecnologies a la infància ha augmentat notablement durant els darrers anys. De vegades pot resultar molt senzill deixar-los la Tablet als nostres fills o el telèfon mòbil per mantenir-los entretinguts, però no podem abusar de les tics, i així ens ho explica “El diario de Lola”, un conte per prevenir l'ús inadequat i excessiu de les tecnologies als nens i nenes escrit pel psicòleg José Antonio Luengo.
 • Dani venç les rebequeries: Conte per ajudar a nens a la gestió de rebequeries de la mà del psicòleg Jaime Picatoste, especialista en psicologia infantil.
 • Uni-vers y Animals: El respecte al medi ambient i els animals ho hem de transmetre cada dia, però durant els mesos d'estiu en què sortim de vacances i ens envoltem de natura ho hem de tenir en compte. Aquests dos contes de la Col·lecció URRA transmeten aquests valors als més petits a través de personatges divertits.