Portada » Notícies » Recomanacions per a Nadal

Recomanacions per a Nadal

Després d'un any carregat de situacions extraordinàries, s'acosten les festes de Nadal i l'imminent començament del 2022 i, per això, des de Sentir volem donar-te tres consells que et poden ser útils durant aquestes dates i algunes lectures […]
Notícies

Després d'un any carregat de situacions extraordinàries, s'acosten les festes de Nadal i l'imminent començament del 2022 i, per això, des de Sentir volem donar-te tres consells que et poden ser útils durant aquestes dates i algunes lectures per treballar-los amb els més petits de la casa.

Respectar els altres i ser solidari

Per a moltes famílies, les festes de Nadal són un motiu de reunió i de celebració i això ens porta a conviure ia compartir espais amb altres persones. És important, en aquests moments, respectar aquells que ens envolten.

De la mateixa manera, hem de ser conscients que hi ha moltes famílies, nens i nenes que viuen una situació de vulnerabilitat durant aquesta època de l'any i que aquest és el motiu pel qual, més que mai, hem de ser solidaris amb aquells que més ho necessiten.

La col · lecció Urra, creada per fomentar el respecte i la cura del nostre entorn i dels que ens envolten, pot ser una gran eina per treballar aquests conceptes amb els més petits, especialment els contes Respecte y Rega'ls.

coberta_urra3_castellano_regalos_3d_OK.png
coberta_urra2_castellano_respecte_3d_OK.png

Donar l'espai necessari a totes les emocions

Encara que el Nadal sol associar-se a un moment màgic i feliç, per a moltes persones és un moment delicat, de reflexió o de trobar a faltar algú. Aquesta situació ens pot empènyer a tenir un sentiment de tristesa o duel i no ens hem de sentir malament per això.
Entendre que aquestes emocions, concebudes com a negatives, són tan vàlides com totes les altres, és un gran pas per fer-los l'espai que mereixen a les nostres vides.

De vegades, per a nens i nenes, comprendre aquestes emocions i acceptar-les és una tasca complicada. Per això, des de Sentir et recomanem els contes següents per ajudar-los a realitzar aquest procés.

També hem de recordar que és molt comú que nens i nenes, entre la seva barreja d'emocions, experimentin por davant d'una trobada amb figures com els Reis Mags. Hem d'entendre'l i acompanyar el nen en el procés de comprensió d'aquesta emoció. Per això et recomanem Dani contra la por.

coberta_senticuentos_6_castellano_trauma-3d_ok.png
Coberta_3D_cat_Plantanimal2_tristesa_ok.png
9788426726681.png

Respectar, en la mesura del possible, els nostres horaris i rutines

Les celebracions de Nadal solen estar associades als excessos, a les festes ia ficar-nos al llit tard. Com a conseqüència, la tornada a la rutina al gener se'ns pot fer una mica difícil. És per això que recomanem, en la mesura que sigui possible, que es respectin les rutines a què estem acostumats, com és el cas de la nostra rutina de son.

El Creciconte Dani no vol dormir és un conte que, de manera lúdica, ens ensenya la importància de respectar aquestes rutines, especialment la del son.

coberta_crecicuentos_3_castellano_sueno.png