Portada » Notícies » 5 tips per a la tornada a l'escola

5 tips per a la tornada a l'escola

De mica en mica anem deixant enrere l'estiu per donar l'inici a un curs nou. Després de mesos de sol, platja i vacances, la tornada a l'escola pot ser complicada per a molts nens i famílies. Els professionals de la […]
sense categoria, Notícies

De mica en mica anem deixant enrere l'estiu per donar l'inici a un curs nou. Després de mesos de sol, platja i vacances, la tornada a l'escola pot ser complicada per a molts nens i famílies. Els professionals de la psicologia infantil sempre recomanem que uns dies abans hi hagi una adaptació progressiva a la rutina nova. Per això, avui et porto 5 tips per a la tornada a l'escola!

- Establiu una rutina d'horari: Normalment a l'estiu el que tendeix a passar és que retardem l'hora d'anar-nos a dormir i aixecar-nos. Perquè els primers dies no estiguin tan cansats, és molt necessari que els nens i nenes vagin acostumant-se al nou horari.

- Reprendre l'hàbit de lectura: És molt important no interrompre l'hàbit de l'adquisició de l'aprenentatge a les èpoques de vacances. Per això, una bona manera de continuar aprenent de forma lúdica és mitjançant la lectura.

- Involucrar-los en la preparació: Fer-los partícips en la preparació de la tornada a l'escola té efectes molt positius en els nens i les nenes. Involucrar-los en la preparació de motxilla o la compra del material escolar ajudarà a fomentar-ne l'autonomia i familiaritzar-se amb la nova rutina.

- Transmetre optimisme: Parlar de la tornada a l'escola durant l'estiu és molt important, però cal transmetre ànim i optimisme. Viure la tornada a l'escola com un factor estressant, pot arribar a afectar el nostre estat d'ànim. Per això, hem d'esforçar-nos per viure l'arribada del setembre amb alegria i entusiasme i no amb incertesa, angoixa i estrès.

- Trobar moments lúdics: Després de les vacances, passar de cop a la nova rutina amb un horari escolar molt extens i moltes extraescolars pot generar alts nivells d'estrès en els nens i nenes. Per això, és molt recomanable trobar moments de lleure les primeres setmanes de l'escola.

Un recurs que no pot faltar a la teva prestatgeria durant aquestes setmanes és Dani no vol anar a l'escola, un conte que ajuda els nens que no volen anar a l'escola.

La seva autora Mar Romera, mestra llicenciada en pedagogia i en psicopedagogia (SENY) i especialista en intel · ligència emocional, ens transmet què podem fer els pares i mares per poder calmar i transmetre aquesta seguretat que necessiten els nens en aquesta nova etapa carregada d'incertesa:

«El nostre cervell està dissenyat per ser feliç i, quan a la vida quotidiana es troba amb dificultats per sentir allò que desitja l'ésser humà, desenvolupa conductes no desitjades i que, alhora, es poden convertir en rebuig o fòbies. Quan nens i nenes estan massa sobreprotegits a casa, quan no han anat conquerint la seva autonomia de manera progressiva o quan no han establert una relació de vincle sa amb els seus progenitors o amb els adults encarregats de la criança, solen tenir dificultats per integrar-se de forma sana a la vida escolar. En aquest conte es transita sobre les emocions que sent un nen quan no vol anar a escola".

Dani no vol anar a escola perquè s'imagina les coses horribles que li poden passar. Alguna vegada t'ha passat? Vols ajudar Dani a superar aquestes pors i saber com anar a l'escola més alegre?

Dani no vol anar a l'escola